Ocenění Regionální potravina Pardubického kraje 2015 získala držitelka značky

V měsíci květnu proběhlo další kolo soutěže o získání značky Regionální potravina Pardubického kraje. Značka Regionální potravina již pátým rokem seznamuje spotřebitele s oceněnými regionálními potravinami, a zároveň tak podporuje malé a střední producenty z regionů. Na pomyslnou startovní čáru se postavilo 36 výrobců, kteří přihlásili 114 výrobků. Celkem se soutěžilo v devíti kategoriích.
Po lítém boji se podařilo získat zlatou medaili i lahůdce nesoucí označení Železné hory regionální produkt®.Touto medailí ověnčenou potravinou se stal v kategorii Ovoce, zelenina v čerstvé nebo zpracované formě džem paní Michaely Naumecové ze Sobětuch s příchutí rebarbory a vanilkových lusků.
Džem paní Naumecové se tak přidal k dalším již oceněným regionálním producentům z minulých let. Těmi jsou např. paní Jitka Píchová (Kraj Pernštejnů regionální produkt) či Uzenářství Francouz (Železné hory regionální produkt).
Všem oceněným gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalších podobných soutěžích.