Ing. Dana Šťastná, Náš celozrnný závin, Žitný kváskový chléb [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Dana Šťastná, Náš celozrnný závin, Žitný kváskový chléb
Dana Šťastná, Náš celozrnný závin, Žitný kváskový chléb

Dana Šťastná už jako malá holka pomáhala vařit. Po mamince jí zůstala kuchařka „Normy teplých jídel“ s poznámkami k připravovaným pokrmům, ze které čerpá dodnes. Tatínek je jako náruživý myslivec zásoboval zvěřinou a různými rybářskými úlovky kamarádů. Později vařila zdravě a s láskou pro svoji rodinu. Jako veselou příhodu domácího vaření si vzpomíná na vtipnou otázku svých dvou synů, když je volala k jídlu: „Maminko, bude to dobré nebo zdravé?“

Vždy si intuitivně uvědomovala obrovský význam jídla pro naše zdraví a pohodu. Studovala ekonomiku zemědělství
a souběžně učitelství. Nastoupila jako učitelka na Integrovanou střední školu, která byla zaměřena především na veřejné stravování a později jako zástupce pro odbornou praxi spolupracovala s restauracemi, kde vykonávali studenti praxi.

V roce 2005 se Dana Šťastná osamostatnila a zaměřila především na zpracovávání projektů s cílem získávat prostředky z fondů EU určených na vzdělávání a zaměstnávání osob. V této době také studovala Školu přírodní léčby paní doktorky Soni Hájkové, která ji velmi ovlivnila a posunula na vyšší úroveň její uvažování o zdravém jídle.

V roce 2009 požádala o finanční podporu nově založeného sociálního podniku Kruh zdraví a alternativní jídelna byla dne 1. 5. 2011 slavnostně otevřena. Kruh zdraví představuje nejen zdravé jídlo, ale také zdravé vztahy při práci a zdravou komunikaci uvnitř i vně kruhu. Pro veřejnost pořádají workshopy, ochutnávky a semináře, na kterých se snaží předávat své zkušenosti s vařením a pečením. V Kruhu zdraví ochutnejte Žitný kváskový chléb se značkou ŽELEZNÉ HORY regionální produkt a novinku „Nás celozrnný závin“, certifikovaný v roce 2021.

Není a nebylo to vždy úplně jednoduché, ale stále ji práce naplňuje, baví a těší. Společný cíl Kruhu zdraví: vyvážená, sezónní, chutná, zdravá strava z lokální produkce a k tomu vstřícné, milé a pohodové prostředí.

Kontakt

Ing. Dana Šťastná
Nerudova 940, 537 01 Chrudim
tel.: +420 732 277 628
jidelna@kruhzdravi.cz
http://www.kruhzdravi.cz

facebook1-12FSJídelna

Dana Šťastná, Náš celozrnný závin, Žitný kváskový chléb
Dana Šťastná, Náš celozrnný závin, Žitný kváskový chléb

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 18.10.2022 v 14:29 hodin