Lukáš Kučera, Kovářské výrobky [ Regionální výrobce nebo produkt ]

kucera

Životní volbou Lukáše Kučery se stala kovařina. Když jsme se zeptali, zda navazuje na řemeslo předků, odpověděl nám, že jeden z jeho strýců kovářem byl a má jako odkaz jeho kovadlinu. Kovářskému řemeslu se vyučil, následně vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v Turnově, kde se zdokonalil po výtvarné stránce. Své první pracovní zkušenosti po maturitě získal v kovářské dílně v Hlinsku a později se vydal na rok do dílny R. Giordaniho v Itálii. Po návratu domů si otevřel vlastní kovárnu v Turkovicích.

V dílně vznikají jedinečná kovářská díla, která svým výjimečným způsobem dotvářejí místa, pro která jsou určena. Jeho práce můžete vidět v galeriích ve Vídni, Bruselu, či v Praze. V našem regionu vystavoval v Cholticích a Heřmanově Městci. Získal velmi cenná ocenění v mezinárodních soutěžích a vyrobil například i monumentální plastiku pro SPEA Olomouc.

Od roku 2014 je Lukáš Kučera držitelem značky ŽELEZNÉ HORY regionální produkt. Po telefonické domluvě rád provede návštěvníky svojí dílnou. Kovovou plastiku si můžete u něj objednat dle vlastního návrhu a požadavků. Pro domluvu se zákazníkem nejprve vznikne kresba budoucího díla ve více variantách. Někdy pracuje Lukáš i s malým modelem. Po odsouhlasení se teprve pustí do kovářské práce.

Lukáš Kučera je jedním z organizátorů víkendových setkání uměleckých kovářů v Turkovicích. Kovářské umění pak můžete obdivovat přímo pod širým nebem. Akce doprovází kulturní program, workshopy a dílničky pro děti.

Domovskou obec zdobí stopy jeho práce. Na stezce „Kované sochy ze Železných hor“ v Turkovicích si vystavená volně přístupná díla můžete neomezeně prohlédnout a načerpat inspiraci.

Kontakt

Lukáš Kučera
Turkovice 78, 533 63 Turkovice
tel.: 608 236 051
nolak@centrum.cz
Své produkty také prodává v dílně v Turkovicích v Železných horách.

MAS ŽR piktogram facebook1-12E-mailTelefonProdej ze dvora

Lukáš Kučera, kovářské výrobky

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 18.10.2022 v 14:33 hodin